Tipografia Ratapatxet
Revival en procés  (Client: Personal)
La tipografia Ratapatxet sorgeix de la necessitat personal de tornar a donar vida a un tipus de lletra Display que es va utilitzar freqüentment a Valls des de finals de segle XIX a mitjans de segle XX. Una tipografia amb molt caràcter, molt condensada i afilada. Fet que fa recordar a l’anatomia d’un ratpenat (ratapatxet a l’Alt Camp).
Va ser publicada per diverses foneries d'arreu del món, va circular amb diversos noms i variants. A Bauer, amb el nom d’Etienne. Monotype amb Runic (segons diu, dissenyada per Gerry Powell i publicada el 1935) i Schriftguss AG amb el nom d’Halbfette Etienne i així diverses foneries tipogràfiques més.
Totes elles tenen acabats diferents. Això ens permet comprovar que la que hi havia a Valls, procedent de la impremta d’Eduard Castells (i per tant de la que parteix aquest disseny), era la d'Scrhiftguss AG.
Finalment s'ha decidit afegir alguns pesos més per complementar i contrastar amb l’original, donant com a resultat un total de 5 gruixos: Thin, Light, Regular, Medium i Bold.


#Tipografia #Compressed #Display︎︎︎Anterior | Següent︎︎︎